«

»

jan 28 2010

Whiskybloggen: Snart dags för en ny provning

Har inte skrivit så mycket i bloggen. Har funnit en hel del annat att skriva om i Taifbloggen. Hockeysäsongen är i ett intensivt skede. Det betyder inte att jag tappat intresse för Single Malt.

Jag har lagt om kurs lite vad det gäller mina inköp. När jag köper något så köper jag någon äldre whisky. Jag tycker jag har provat så många olika sorter, ja njutit av dem. Jag har varit insnöad på Bowmore för att snöa in helt på Ardbeg. Sedan tillbaka till Bowmore. Inhandlade en 25 årig sist.

Nu har jag istället snöat in på sherryfatlagrad whisky. Det är Glenfarclas som jag är såld på just nu. Har en 17 årig som jag går och tullar på. Ropade in en 30 årig Glenfarclas från 1974 som jag går och klappar om ibland. Får fotografera flaskorna någon dag och lägga upp bilden här på bloggen. Än har jag inte knäckt folien av Laphroaig 30 yo Extremly Rare.

Slainté till nästa gång

Share Button
Holger skriver:

Det är en myt att whisky botar sjukdomar. Kanske förebygger 🙂 . Rökig whisky och stark stark. En riktigt Ardbeg skulle passa.Gå ner till bolaget och köp en Glenlivet Nadurra. Prisvärd och alkoholhalt på 57,2%. Dessutom god mewd smak av gråpäron. Jag har märkt att man har mera ont i huvudet efter en riktig whiskyprovning än av rött vin

Martina skriver:

Själv är jag insnöad……………………..av snö!Har du något bra som bränner till djupt in i hjärnan och rensar ut mina bihålor. Jag tror nog att en riktigt jäklig och rökig Whisky skulle kunna rensa ur ganska bra. Jag skulle i varje fall våga prova kan jag säga!Trodde först att 17-åringen som tullar var ADAM, men han är ju bara 15 i år – phuuuuu!Vi får väl skåla ikväll, du med Whisky och vi här borta i något rött Italienskt:)Skål och trevlig helg!