«

»

jul 14 2012

Whiskybloggen: Vägen utstakad eller nja

Igår loggade jag ut från jobbet för att ha semester i 4 veckor. Något som jag inte har haft på många år. Det firade jag med några speciella malter. Jag passade på att ha olika glas för varje whisky. Det glaset som jag tycker bäst om är det tulpan-glaset som jag hade Port Ellen i. Glaset har en väldigt tunn kant och formen tycker jag gör att aromen kommer precis lagom upp i näsan. Inte för mycket och inte för lite.

Just nu håller vi på att plocka ihop allt som ska med till Skottland. Jag har införskaffat en bagage-våg vilket jag provpackar med 5 fulla whiskyflaskor. Det är ungefär vad jag brukar ha i min resväska n’r jag åker hem. Har speciella förpackningar som jag tar med mig och funkar utmärkt. Förra året tappade jag bort min våg så jag fick väga väskan innan vi checkade in den. Fick slänga lite ”smutstvätt” för att få ner vikten.

I år har vi inte planerat så mycket men vi flyger i alla fall till Aberdeen där väntar en hyrbil. Upp till Craigellachie och lite besök på Balvenie och Glenfarclas innan vi styr kosan mot Inverness och på västra sidan av Loch Ness innan vi åker igenom bergen ut till Isle of Skye.

Visa Speyside – Isle of Skye Hela Resan på en större karta

Share Button