«

»

jul 18 2012

Whiskybloggen: Vägen till Skye bedårande

Vi lämnade Laggan som ligger söder om Loch Ness. Om jag tjatat om naturen innan så är dagens resa ”breath taking”. Hela vägen ut till Skye var en hissnande naturupplevelse. Det var höga berg och nere i dalen en flod eller sjö. När vi i Kyle of Lochhalsh tog bron över till Isle of Skye så började det lite i flack terräng men sedan började bergen torna upp sig. Vi såg bilar uppe på berget på andra sidan Loch Ainort och undrade hur de hade kommit dit. Ja efter att vi rundat viken förstod vi att vi var på väg upp själva.

Vi besökte förstås Talisker som ligger nere vid vattnet omgärdat av höga berg. Jag köpte som vanligt några ”Glencairnglas” en flaska Distillery Edition och en 57* North. Därefter tog sig en ny färd ann mot Ose där vi bokat rum. Huset låg ute i ”middle of nowhere” på en heed. Fåren bräker sina konserter hela tiden. I kväll äter vi på Stein Inn i Waternish på norra delen av Skye och det är bedårande vyer med bl.a. mäktiga Dunvegan Head i fjärran.

Det blir lätt tjatigt i bilen när vi hela tiden sitter och säger…åhh vilken natur. Det har regnat lite idag men för det mesta har det varit uppehåll. I morgon hoppas vi på bra väder. Då ska vi vandra ut till Neist Point. Ju längre ut på Skye man kommer ju konstigare blir namnen på byarna. Det låter som de kom på namnen efter en blöt kväll på puben. Sligachan, Feriniquarri, eller kanske toppen Sgurr Alasdair som är 993 m högt.

Share Button