«

»

jul 19 2012

Whiskybloggen: Neist Point

Bilfärden tog oss på smala slingriga vägar brant uppåt och nedåt. Landskapet är så speciellt av öar och kustremsor där klipporna bara pekar rakt ner mot vattnet. Neist uttalas niis och är en fyr som är en välkänd siluett. Någonstans för många år sedan såg jag ett foto av fyren och tyckte att det skulle man besöka. Visste då inte var det låg mer än i Skottland någonstans. Med whisky intresset så dök fyren upp igen tillsammans med whiskyn Talisker och deras gemensamma nämnare var Isle of Skye.

Nu har jag gått de två kilometrarna ner till fyren. För det var verkligen nerför och över kammen en bra bit uppför. Man var rätt slut när vi kom fram. Nu var det bara att vi skulle upp igen.  Vi var rejält färdiga efter den strapatsen men utsikten var värd varenda steg. Efter att vi pustat ut efter klättringen tog vi oss med bil tillbaka. Vi stannade för kaffepaus utmed vägen. Nybakta scones med tre sorters hemmagjord jam.

Efter att vi kommit tillbaka hade vi också en tur på Dunvegan Castle och deras park. Senare på kvällen hade vi bokat bord på The Old Schoolhouse och där fick jag min två drams av en tioårig Talisker till maten. Lax till förrätt och fas’an till huvudrätt. Efter besöket tog vi en raggarrunda till Struan i vår blåa Peugot.

I morgon är våra dagar här på Skye slut och vi börjar dra oss upp till Speyside igen.

 

Share Button