«

»

maj 25 2013

Whiskybloggen: Whiskydestilleri i Kosta?

Det finns planer på att starta ett whiskydestilleri i Kosta. Det är Torsten Jansson som letar finansiärer för att skapa nya etableringar av bl.a. ett whiskydestilleri. Rent spontant skulle det förstås vara kul med en sådan etablering här. Sedan vet jag inte om just Kosta är den mest lämpade platsen att anlägga ett whiskydestilleri. Jag får väl citera en känd whiskykonnässör. ”Det är dyrt att starta ett destilleri. Först kostar det 30 miljoner att bygga, sedan kostar det 30 miljoner att marknadsföra en produkt du inte har förrän 3 år senare.” (För att få kallas whisky måste den lagrats minst 3 år på ekfat.). Det krävs kapital och uthållighet. Något Torsten Jansson har. Ska bli spännande att se hur det här projektet utvecklas eller om det stannar i en förstudie.

Läs mer i SMP

Share Button