«

»

jul 05 2013

Holger Berndt

Whiskybloggen: Bowmore från Svenska Eldvatten blir dagens tips

?????????

Jag har skrivit om denna buteljering innan. Nu har jag provat den ett antal gånger och den kan bli en riktig ”sommarplåga” hos mig i solstolen eller när jag står och viftar med gafflarna vid grillen. Det är en 11-årig Bowmore som har allt en bourbonfats-lagrad Bowmore ska ha. Däremot har den en klart mycket rökigare karaktär än man är van vid. Den är på 57,1% alkoholstyrka. Så den tål att vattnas och frigöra alla de smaker som finns i denna whisky.

En av mina favoriter av Bowmore är den 10-åriga Tempest. Här har Svenska Eldvatten hittat ett fat som ligger en hästlängd före för att prata travspråk. Jag skrev om denna i vår Facebookgrupp och jag vet minst 6 personer som beställde den omedelbart. Nu är whiskyn unik och det buteljerades bara 318 flaskor. Lyckligsvis finns den fortfarande på Systembolagets beställningssortiment men det kommer den inte göra så länge till. Passa på innan den tar slut.

Svenska Eldvatten är en svenskt företag som har synnerligen hög kvalité på sina buteljeringar. Det här är inte den första buteljering jag har blivit väldigt exalterad över som kommer från dom. Jag var på en provning på Malmö Whiskyfestival i våras. mer om den provningen här

Share Button