«

»

okt 01 2013

Holger Berndt

Whiskybloggen: Ardbeg genom årtionden

imageDet blev lunch på The Kiln Café även idag. Sedan vidtog en guidning genom Ardbegs Destilleri och deras process. Efter rundvandringen vidtog vår provning. Heather Lesley var vår provningsledare och det var hög stämning i det lilla utrymmet där vi var. Det var en fantastisk provning. Uppställningen var följande

1974 28 Y.O. 40,1%

1975 38 Y.O. 51%

1989 24 Y.O. 52,7%

1994 19 Y.O. 54,3 %

2003 10 Y.O. 56,5%

Att få förmånen att smaka en Ardbeg som är 38 år är få förunnat. Det var min absoluta favorit. M ånga hade den 24 åriga whiskyn som favorit Att gå på en sådan provning handlar inte bara om whisky utan även om alla människor från jordens alla hörn som delar whiskyintresset. Tack till Heather som gjorde denna provning speciell. Skratten Var många och fotograferandet smattrade hela tiden. En händelse på parkeringen fick oss att dra på smilbanden. Chauffören hoppades in i bilen och upptäckte att ratten var borta. Som tur var de tre nyktra passagerna villiga att avslöja sanning att ratten satt bredvid. Hem kom vi i alla fall

 image image

image

image

image

image image

Share Button