«

»

okt 18 2013

Holger Berndt

Whiskybloggen: Gotländska Isle of Lime växer

Det Gotländska destilleriet Isle of Lime skriver idag i sitt nyhetsmail att man kommer att butlejera sin första whisky under 2015. Man skriver även följande

”Sommaren har varit lysande och vi hade gärna haft semester, men vi har haft fullt upp. Produktionen av Isle of Lime har fortsatt att rulla på och våra guidade visningar har varit välbesökta. Sammanlagt finns det drygt 11 000 liter 73-procentig sprit lagrad på klassiska amerikanska bourbonfat och på ekfat från legendariska Laphroiag. I skrivande stund tillverkas ungefär 400 liter råsprit i veckan som lagras på bourbonfat. Sommarens guidade visningar drog 500 besökare som fick se hela anläggningen, från det moderna destilleriet till det spektakulära förvaringsutrymmet.”

Det ska bli spännande att se nästa svenska destilleri och dess whisky växa fram och mogna. Hittills har destilleriet producerat 10 000 liter råsprit som ligger lagrad på amerikanska bourbonfat och på ekfat från legendariska Laphroaig. Om det är en garant för att det blir bra whisky återstår att se den dagen drycken kan hällas upp i glaset. Oavsett blir det en spännande resa.

Share Button