«

»

Nov 20 2013

Holger Berndt

Resa till Malmö Öl & Whiskyfestival 2014

mowIdag släpps biljetterna till Malmö Öl & Whiskyfestival den 28-29 Mars 2014. Det här är en tillställning som man inte får missa. Förra året blev en succé.

Förutom att man kan gå runt och smaka på utställarnas whisky så finns där även en stor avdelning där man kan prova öl eller köpa choklad,cigarrer m.m. Dessutom arrangeras många whiskyprovningar.

Om det finns intresse så planerar klubben Malty Towers att anordna en bussresa från Emmaboda till Malmö på lördagen. För att resan kan bli av behöver vi vara mer än 25 personer. Eftersom mässan öppnar kl 11:00 så behöver vi åka kl 7:00. Hemresan beräknas bli 21:00 Mer information kommer senare angående priser och tider.

k_mowFörra året blev mässan en succé. I år har man flyttat från Slagthuset till Malmömässan som färdigställdes så sent som 2012. Förra årets kö 30 minuter innan mässans öppnande var imponerande. Det gick ändå smidigt att snabbt ta sig in på festivalen men flytten till mässområdet kommer det troligen flyta på ännu bättre.

För en icke bindande intresseanmälan gå in på vår  Facebooksida.

 

Vad gör man då på en whiskymässa. På mässan finns en rad utställare av whisky, öl men även cigarrer choklad m.m. Man besöker utställarna och köper t.ex. en whisky. Det går till så att man köper ett häfte med värdekuponger i entrén. Därefter går man till utställarna och köper en whisky för en värdekupong. Normalt kostar en dram 15-20 kr. På så sätt kan man prova en rad olika whisky. Dessutom kan man diskutera och snacka med dem som producerar dryckerna.

Holgers iPhone 2013-04-23 094Man kan gå på whiskyskola där man provar och förkovrar sig. Man kan även gå på föreläsningar med whiskyprovning. Förhoppningsvis kan vi i klubben ha en gemensam om så intresse finns. Förra året var jag på en fantastisk provning med Svenska Eldvatten. Mer om den provningen här.

 

Samtliga bloggar jag skrev på festivalen 2013

Whiskybloggen: Malmö Öl & Whiskyfestival – Box Destilleri

Whiskybloggen: Malmö Öl & Whiskyfestival – En Dansk skalle

Whiskybloggen: Svenska Eldvatten och lite annat gott

 

 

 

 

 

Share Button