«

»

Nov 29 2013

Holger Berndt

Whiskybloggen: Smögen lanserar sin första whisky

smögen_primörNästa svenska destilleri som släpper en whisky är Smögen. Den kommer att heta Smögen Primör och är en 3 årig Single Malt.

Smögen Whisky AB är ett litet destilleri på västkusten inte långt ifrån Hunnebostrand. Kapaciteten ligger på 30.000 liter/år. Grundaren och tillika ägaren Pär Caldenby sköter driften av destilleriet helt själv. Pär som

Här finns också möjligheten att köpa ditt eget whiskyfat. Kraft, karaktär och kvalité. Så beskriver man sin whisky. Mer att läsa om deras erbjudande till privatkunder att köpa sitt eget whiskyfat fin här. Länk

Det ska bli spännande att prova när den kommer ut om man nu har möjlighet att införskaffa sig en sådan flaska.

 

 

Så här skriver man på sin hemsida angående det första släppet av Smögen Whisky. ”Det är en batch om 2188 flaskor om 50 cl, vid en styrka om 63,7 % och draget från åtta stycken helt nya 110-liters fat av europeisk skogsek samt en barrique om 225 liter som tidigare använts för Bordeaux-vin och som också den är av europeisk skogsek. Kraftfulla toner på särskilt fyllig och mjuk malt, rök och aromatisk ek. Väl integrerad eftersom den legat på aktiva och relativt sett små fat. Åldern är några dagar över 3 år, även om faten givetvis har lite varierande ålder och fylldes från september till och med november 2010.

Enligt preliminär uppgift idag från Systembolaget så kommer den svenska marknaden att kunna få tillgång till Smögen Primör per den 13 mars 2014, genom ett s.k. webbsläpp. 1600 flaskor går till Systembolaget. Priset blir ca 1250 kr/st.”

Share Button