«

»

jun 10 2015

Holger Berndt

Whiskybloggen : Fatprover, fatfyllning och buteljering

3jJa idag började vi med fatkunskap. Intressant föreläsning av Roger Melander. Det handlade förstås om de olika sorters ek och dess egenskaper. Vi fick en inblick om ekens olika beståndsdelar och hur de påverkar whiskyns smaker.

Sedan körde vi lite buteljering och försegling av privatfatsägares whisky. Vi fyllde också nya fat som skulle gå till privatkunder. Vi doftade fat innan vi fyllde dem. Det var en hel del moment som skulle klaras av och det är ibland rätt tungt och slitsamt. Ja kanske inrte för oss men jag tänker på dem som jobbar med detta varje dag.

Sedan gick vi runt och tog Fatprover från 5 fat. Dessa Fatprover kommer blandas till Festival 2015. Så vi kan väl säga att vi blir lite delaktiga i den buteljeringen. Vi kan väl ana att det blir ännu en höjdare från Box. Så det blir en ”teaser” här på bloggen för dem som kanske tvekar att åka på Festivalen hos Box i slutet av Juni. Vill ni ha denna gäller det att köa på. Ni lär inte bli besvikna.

Vi fick sedan även en uppgift att försöka  bestämma vilka fat och vilken ek  3 olika whiskies innehöll. Tyckte vi gjorde det rätt bra. Bl.a. var en av dessa Box senaste utgåva Explorer

Nu blir det whiskyprovning med Roger

 

Hans fyller fat

Hans fyller fat

Bruno fyller fat

Bruno fyller fat

Christer ser nöjd ut

Christer ser nöjd ut

Lagerhuset

Lagerhuset

3c

Festival 2015 mejslas ut

Festival 2015 mejslas ut

Share Button