«

»

sep 12 2016

Holger Berndt

Whiskybloggen: Bunnahabhainprovning av klass


image

Färden från Glasgow till Kennacraigh startar med info att morgonfärjan blivit i ställd pi.g.a. storm. Våran färja går kl 13:00 så vi hoppas det mojnar tills dess. Lite efter kl. 9 så blir det dagens första dram men inte den sista. En Islay Cask som är en single malt som inte är namngiven men nog lutar det åt en Laphroaig. Finns på bolaget.

I Inveraray så besöker vi Loch Fine Whisky. En av Skottlands finaste whiskyaffärer. Inhandlade en Bowmore Devilds Cask och en 5-årig Talisker.

Färjan kommer gå i utsatt tid. Det firar vi med en 40-%ig Bowmore 9 y.o. Sjösjukepiller är utdelade. Jag satsar på en dram på färjan i stället.

Överfarten blev lugn. Drack en Jura på färjan. Vi anländer Port Askaig och på slingriga vägar tar vi oss till Bunnahabhains destilleri.

I lagerhuset får vi prova direkt ur fyra fat. Jag säger bara. Vilken whisky . De tre första har jag med hem i 30 cl- flaskor. Det var med ett leende på läpparna vi lämnade Bunnahabhain. Vi provade följande:

Red Wine Cask 7 y.o. 58%
PX Sherry Cask finish 13y.o. 52,3%
Oloroso Sherry 8 y.o. 60,2% rökig
Oloroso Sherry 13 y.o. 59,9%

Med paps of Jura i vårt synfält tar oss bussen till Bowmore. Här installera vi oss i våra boenden för att senare ta en dram på piren. Det blev en 12-årig Bowmore. Sedan tågade vi till Bowmore hotell och avsluta dagen med en riktigt god middag. I morgon blir det östkusten. Slainte,

 

image

Share Button