«

»

sep 12 2016

Holger Berndt

Whiskybloggen: Nu styr vi mot Islay

image

Efter en del resestrul i Danmark och helt tokig busschaufför mellan Edinburgh och Glasgow kom jag till slut fram till hotellet. Där mötte vi upp med andra deltagaren och Peter och Tommy från Svenska Eldvatten som ordnat denna resa. Kvällens provning gick av stapeln på en pub. 2014 blev Bon Accord vald till Skottlands finaste pub och man kan förstå det när man kommer in. Fint utbud, trevlig atmosfär och kunnig personal.

Christian som bott och studerat här och var med från starten av företaget Scotch whisky auction och höll i provningen som var en charity för barn som har cancer.

Själva provningen var jättetrevlig med mycket blandad kompott. Det vi provade var

Glenfiddich 26 y.o. 43%

Dumbarton 29 y.o. 46% fr. 1961

Wild Turkey straight bourbon 8-14 år 54%

Glenburgie 13 y.o. 46%

Caol Ila Feis Ile 2016 56,2%

Laphroaig 20 y.o. SMWS

Jag gick på ”pocenten” och tyckte den var bäst. En whisky som jag skulle ge någonstans mellan 84 och 86 poäng. Riktigt bra alltså. Laphroaigen vann i gruppen som helhet. Nu är det snart avfärd från hotelletimage

 

image

 

 

Share Button