«

»

sep 14 2016

Holger Berndt

Whiskybloggen: Lagavulin och Bowmore blev båda en höjdare

image

Christer och Ian jobbar tillsammans

 

Dagen börjar sedvanligt med en promenad på Bowmore pir och efterföljande frukost. Därefter färd till Lagavulin och ner i lagerhuset där Ian McArthur häller upp en välkomstdram. Ett Lagavulin fat från 1966 börja vår provning på morgonen. En ljuvlig 50-åring dram.

Sedan prövade vi följande i rasande fart men med mycket glädje och nöje. Ian var i högform och det döptes och blöstes i whisky mest hela tiden. Besöket avslutades med att vi fick möjligheten att köpa en av de bättre Lagavulin jag smakat. Jag återkommer till den vid ett senare tillfälle.

12 y.o. 52,5%
14 y.o. 54,6% First refill bourboncask
18 y.o. 57,5% Second refill
23 y.o. 56,4% First full Bodega Cask
34 y.o. 55,2%1 refill punchechon cask

Vi äntrar bussen för att inmundiga lunch på Islay Hotell i Port Ellen. Efter det blev det en tur till Port Ellens lagerhus där vi fick en 23-årig Lagavulin utmed väggen för sedvanlig fotografering.

Sedan blir det den ”bumb-iga” resan tillbaka till Bowmore och destilleriet där. Jag gissar att deras dagskassa blev stor. Vi var många som fyllde våra egna flaskor av en bourbonfats-lagrad malt. Det fanns förstås en del annat att kolla på. På kvällen kom David Turner som är destilleri manager och berättade lite om destilleriet. Vi provade en Tempest (batch 6) som är den sista. Vi provade även en wine-cask som har gått som handfallen tidigare och den var otroligt bra. Vi fick också provsmaka en kommande buteljering som var ännu bättre. Mer får jag inte säga, men det här var en dag som gick i kvalitets-tecknets dag.

I morgon är det Bruichladdich-dag. Over and outimage

imageimageimageimage

image

Mina rumskompisar Christer och Per

Mina rumskompisar Christer och Per

Share Button