«

»

sep 14 2016

Holger Berndt

Whiskybloggen: Provningar på Laphroaig och Ardbeg.


image

Efter en trevlig frukost och rekognoseringsraid på Bowmore där alltid lika trevliga Lynda släppte in oss lite tidigare så klev vi på bussen för att åka till Lapgroaig. Vi gick den obligatoriska rundturen innan vi fick gå ner i lagerhuset för att prova whisky från 3 olika fat.

Sherry Cask 17 y.o. secondfill 59,3
Bourbon Cask 12 y.o. 51%
Bourbon Cask 9 y.o. 52,9imageVi fick fylla en egen 25cl flaska av en valfri. Jag valde sherry Cask (nr772) för att jag tyckte den var en ovanlig doft och smak för att vara en Laphroaig. Jag inkasserade min hyra för min lilla bit land som jag hyr ut till Laphroaig. Hyran är en dram/år och den måste man hämta på plats.

image

Ett kort stopp på Lagavulin där jag köpte två Jazz Festival 2016. En otroligt fin dram. Vi fick också en liten nyhet som ändrar programmet lite ikväll. En kul grej om jag inte kan skriva någonting om just nu.

Ardbeg The Kiln är en resturang av klass. Vi käkade god mat och en dram av Ardbeg Ten var redan upphällt till var och en av oss. Inhandlade en ny kepa och nu sedan får vi en rundtur och en provning med Mickey Heads, som är destilleri manager och en celebritet inom whiskyvärlden.

Vi provade

Very Young 6 y.o. 1998/2004 58,3%
Still Young 8 y.o. 1998/2006 56,2%
Almost There 9 y.o. 1998/2007 54,1%
Renaissence 10 y.o. 1998/2008 55,9%
Alligator NAS 51%
Ardbog NAS 52,1%

Jag provade även följande drams. Ardbeg Dark Cove NAS 55%, Lagavulin Jazz Festival, Lagavulin 8 y.o.

Efter åkte vi till Kildalton Cross för att inmundiga en trevlig whisky från Svenska Eldvatten. Den hette påpassligt Kildalton. Tommy och Peter avslöjade vilket destilleri som man hade buteljerat ifrån. Jag håller det hemligt men namnet överraskade mig i alla fall.

På kvällen deltog vi i ett mycket speciellt event. Vi var statister i en film. Mycket mer kan jag inte skriva utan ber att få återkomma i den frågan. Hela kvällen präglades av stor ,dramatik

 

imageimageimage

Share Button