«

»

sep 15 2016

Holger Berndt

Whiskybloggen: Lagerhusprovning på Bruichladdich

 

imageDenna dag börjar precis som de andra dagarna. En promenad på piren och sedan frukost…eller tvärtom . Idag går färden runt Lochindaal och vi åker på små vägar mot Kilchoman. Svårt att tro att man cyklat den vägen på en tidigare resa. Vi gör ett butiksbesök på den gamla Rockside Farm där det lilla gårdsdestilleriet Kilchoman är beläget.

Sedan åker vi tillbaka och åker in till Bruichladdich för en lagerhusprovning.

Bruichladdich Bourbon 27 y.o. 53,5% orökt
Port Charlotte Oloroso Sherry 13 y.o. 62,94%
Octomore Bourbon Rom/sherry 11 y.o. 60% 159 ppm

Vad ska jag säga. 27-åringen den bättre för min smak. Mycket rök kan dölja det dåliga i whisky, men det kan också dölja det fina i en whisky. Med åren tror jag att Octomoren kan bli riktigt bra. De 11 åren har gjort gott och tagit bort den där stickiga röken jag känt i yngre versioner. Jag smakade även på en orökt Bruichladdich på 12 år som lagrats på 1 fill sherryfat. Det får bli min vinnare på dagens besök.

Vi gör en snabbvisit på Caol Ila efter vår lunch. Det allmänna samtalsämnet är att vi är fullpackade och har svårt att trycka in mer flarror i våra väskor. Kvällen avslutas på Harbour Inn.

I morgon blåses revelj kl 5.00 avfärd 6.00. Hem till Svedal via en natt i Glasgow för mig. Tack Tommy och Peter för ett underbart arrangemang. Tack alla goa å härliga människor som varit med på resan. Hoppas vi träffs över en malt någon mer gång.image

imageimageimage

 

Share Button