«

»

Nov 01 2016

Holger Berndt

Whiskybloggen: Grattis fatägare till Grimmansmåla Whisky

teaserIdag kan vi trumpeta en fanfar. Klubbens fat Grimmasmåla har idag legat i exakt 3 år i lagerhuset vid Ångermansälvens strand hos Box Whisky. Destillatet måste legat på ekfat i minst 3 år innan man får kalla det whisky. Det innebär nu att vi har vår första whisky i klubben som legat på eget fat. På försommaren 2015 var jag på Box och tog det första provet ur fatet. Läs mer här om vad jag skrev då. Nu dröjer det inte så länge innan vi får blåsa fanfar ytterligare två gånger. I slutet av november fyller även Gusemåla och Duvemåla 3 år och blir till whisky. I februari är det dags för provtagning av faten en andra gång. Då får vi ytterligare en indikation hur faten utvecklas.

Här är listan på våra fat och när de blir whisky

Grimmansmåla 2016-11-01
Duvemåla 2016-11-22
Gusemåla 2016-11-29

Käsemåla 2017-08-13

Brändemåla 2018-06-11
Karamåla 2018-06-11
Trollamåla 2018-10-14

grimmansmala

Share Button