«

»

maj 21 2009

Whisky Bloggen: Ännu en whisky provning avklarad.

I går var vi hos Johan i Emmaboda och provade. Vi var fyra personer som provade fem olika buteljeringar.

  • Scapa 14 y.o. En whisky med fatkaraktär. En doft av honung och aprikos. *Finish var något kort men mjuk och behaglig. Lättdrucken var ett allmänt omdöme.
  • Cragganmore 12 y.o. Något rök och sälta med en tydlig lakritsdoft utan att vattna den. Även denna lättdrucken. 
  • Bowmore 17 y.o. Här är det rök tjära och tång, men åldern gör den rund och mjuk med en behaglig varm eftersmak. En liten mera komplex whisky.
  • Ardbeg Ten. En typisk Ardbeg Se mera på min Ardbeg Ten tasting notes.
  • Ardbeg Uigeadail. 2008 år whisky enlig Jim Murray. Blindtest som jag gjort ger honom rätt från min smak bedömning. Se mina tasting notes

Vi hade lite diskussioner om Ardbeg Ten smakade bättre än Uigeadail. Jag tycker det är stor skillnad Ten har jag 87 poäng och Uigeadail 91 poäng. Men smaken är ibland som baken – delad. Efter provningen åt vi varm smörgåstårta och en god tjeckisk öl.

Länktips:
Hur jag bedömmer whisky

Blindtest av Ardbeg

Taifbloggen om Tingsryds AIF

 

 

Share Button
Martina skriver:

Enligt din smakbeskrivning skulle jag då säkert gilla Scapa, och Cragganmore då jag gillar aprikos och lakrits. Dessutom är de lättdruckna och då skulle det ju inte vara några problem.Jag har lite svårt att läsa den blå eller/grå texten där du länkar vidare. Men det kan ju vara ett problem som bara jag har – alla har ju olika ”synsätt”:)Ha en fortsatt bra helg!