↑ Tillbaka till Klubbnytt

Information Fatägare

Här kommer vi uppdatera information vad som händer och pågår med våra fat.

2015-10-14 Fatet Trollamåla fylldes med orökt destillat i ett Islay Cask

2015-06-12 Prover från Duvemåla, Grimmansmåla och Gusemåla togs. Test gjordes senare på kvällen

2015-06-12 Fatet Brändemåla fyldes med 20% rökigt destillat och 80 rökigt. Fatet Karamåla fylldes med 100% rök. Bägge är i  Bourbonfat från Makers Mark.

2015-06-11 Idag destillerade vi för morgondagens fatfyllning

2014-10-12
Nu har vi fått fakturan från Smögen och vi väntar på fatägarbeviset. Vårt fat har redan hunnit bli 2 månader.

2014-09-01

Vi väljer Smögen Whisky för vårt fjärde fat. 22 delägare får två flaskor. Namnet på vårt fat heter Käsemåla

2014-08-13
Vårt blivande fat från Smögen fatfylldes

2013-12-06
Nu är alla fat fyllda och jag har också fått lite bilder på våra tre fat.

2014-01-17
Vi har fått våra fatägarbevis och andelsbevisen kommer att mailas ut till alla andelsägare.

2013-11-01

Just nu har vi beställt plaketterna som ska sitta på varje fat. Därefter väntar fatfyllning. Därefter lagring och väntan. ”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”

Andelsfat

Box_Ankare_Lagerhus_WebbVi har valt Box Destilleri för våra tre första fat. Skribenter och whiskykonnäsörer runt om i världen lovordar det som kommer ut ur pannornna från destilleriet. Den ansedda whiskytidningen Malt Advocate skriver bl.a.  ”-Box is arguably the most exciting new distilleri on the planet” Box destilleri har inte någon längre tradition att falla tillbaka på. Men tänk tanken om detta är början på en tradition och mycket pekar på det.

Om fyra år kan man ha sin alldeles egna whisky just härifrån. Whisky får det först kallas efter att det legat på ekfat i minst tre år. Vi har planerat för fyra år. Känner vi att mognadsprocessen tar kortare tid buteljerar vi. Känner vi att det behövs längre tid än de fyra planerade åren kan vi förlänga lagringen med ett år i taget. Nedan vilka fat vi har valt.