Tillbaka till KlubbInfo

Whiskyföreningen

 

 

Bakgrund och Historia

Fem arbetskollegor hamnade på en konferens där man hade en aktivitet som var en whiskyproving.  Där bestämdes att vi skulle fortsätta detta trevliga gemyt hemma hos varandra genom att ta med oss en whiskyflaska var och prova 5 st malter på vardera 2 cl. Det blev c:a 6 provningar per år i våra lilla klubb som vi kallade Malty Towers.  Den 15 Maj 2008 så ägde den första provningen rum. Det innebär att Malty Towers firar 5-års jubileum 2013.  Vi har också gjort resor tillsammans eller var för sig i whiskyns tecken. En gemensam resa till Mackmyra och vi har också varit på Växjö Whiskyfestival. Undertecknad har gjort två resor till Islay och en resa till Speyside/Isle of Skye. Vi har också köpt whisky ur andelsfat. Lagom till vårt 5-årsjubileum känner vi att vi vill ta vårt intresse och engagemang för whisky till en ny nivå. Vi vill gå från en sammanslutning av några få arbetskompisar  till en idell förening. Vi har genom åren fått så många förfrågningar från arbetskollegor och vänner som vill vara med, men har konstant avböjt. Nu känner vi oss mogna att ta vårt intresse för maltdrycker till en ny nivå.

 

Syfte

Malty Towers Whisky Association (MTWA) är en ideell sammanslutning och har som ändamål att verka för ökad kunskap och ökat intresse för whisky.  Verksamhet skall bedrivas i form av är att arrangera provningar, resor och andelsköp av whisky tillsammans med andra intresserade whiskyälskare.

 

Medlemskrav

Betald medlemsavgift/årsavgift. MTWA är en öppen förening som för närvarande inte har några begränsningar vad gäller medlemsantal.

 

Aktiviteter

Föreningen avser att hålla minst 4 provningar per år. Minst en gemensam resa till någon Whisky mässa/festival per år. Föreningen ska också verka för att förmedla fat och buteljera i ett s.k. andelssystem för medlemmarna.